Vakantiehuis te huur

 

Hoevetoerisme & plattelandstoerisme
Vakantiehoeve Brugge Loppem

Vakantie op de boerderij

Vakantiewoning 'Gasthof Lophem'

Fietsen

Voor de fietsers zijn er heel wat mogelijkheden. Het knooppuntensysteem Brugse Ommeland Noord vormt de ideale leidraad om de omgeving op je eigen tempo te ontdekken.

 

 • Boschvogelroute (45km): De Boschvogelroute is ideaal voor al wie per fiets in één keer heel de gemeente wil verkennen. De route is genoemd naar Frans Ramon Boschvogel (1902-1994), de gekende Aartrijkse schrijver die zelf ook talloze keren onze streek per fiets of te voet heeft doorkruist. De fietsroute loopt door de 4 deelgemeenten van Zedelgem en biedt een overzicht van de mooiste landschappen en de vele historische bezienswaardigheden.
   

 • Vloethemveldzate (37 km)
   

 • Zilleghemroute (50 km): Zilleghem’ is de oude, plaatselijke benaming voor Zedelgem. Per fiets verken je alle mooie plekjes die onze gemeente rijk is en je doorkruist de 4 deelgemeenten. De grote variatie aan landschappen en het waardevol cultuurhistorisch patrimonium staan garant voor een aangename en boeiende ontdekkingstocht.
   

 • Kastelenfietsroute (56km): De kastelenroute laat je het Houtland tussen Brugge en Torhout ontdekken. In deze bosrijke streek situeren zich talrijke kastelen en landgoederen.
   

 • Themafietsroute Buitengoed (55 km) : De thematische fietstocht ‘Buitengoed, zomerverblijven van de Brugse elite’ brengt je in de groene gordel ten zuiden van Brugge langs prachtige zomerkastelen. Je fietst doorheen Brugge, Zedelgem en Oostkamp.
   

 • Bossenroute, mountainbikeroute (20 of 42km): Is een initiatief van de provinciale werkgroepen ‘Natuur en Sport’ (Bloso, Bos en Groen, natuur-, milieu- en sportgroeperingen)
   

 • Velodroom - fietsmuseum (Snellegem): Je verwacht misschien niet veel van een museum dat je iets probeert bij te leren over het banale voorwerp: de fiets. Maar je vergist je! De privé-collectie bevat een 90-tal fietsen, een uitgebreide verzameling lantaarns, taksplaten, balhoofdplaatjes, reclameborden en tal van rariteiten. Diversiteit is hier duidelijk troef! 
   

 • Natuur en bossen in West-Vlaanderen